Ekologija

Poleg zagotavljanja varnega potapljanja je varovanje okolja, v katerem se potapljamo, ena prvih nalog naših članov. Med našimi potapljači želimo spodbujati pozitiven odnos do okolja. V reki Krki smo ob zanimivih potapljaških lokacijah ugotovili tudi to, da so jo prebivalci iz okolice in od drugod pogosto uporabljali za odlagališče najrazličnejših odpadkov. Sklenili smo, da bomo stanje izboljšali in skušali postopno odstraniti predmete, ki si jih ta lepotica med rekami, v svoji notranjosti nikakor ne zasluži.

Tako že od leta 1996 organiziramo ali pa sodelujemo v čistilnih akcijah. Samo na območju reke Krke, okoli otoka Kostanjevice, smo odstranili za več kot petnajst kontejnerjev odpadkov, za kar smo prejeli priznanje Krajevne skupnosti Kostanjevica na Krki. Krko smo tudi že čistili na območju Bušeče vasi, Cerkelj ob Krki, Račje vasi in Krške vasi. Ker vsega tega ne bi mogli storiti sami, smo k sodelovanju pritegnili krajevne skupnosti in prebivalce Kostanjevice, Cerkelj ob Krki, Krške vasi, Ribiške družine Brežice in Kostanjevica, tabornike rodu »Sivi dim«, Lions klub Krško, Športno društvo Pirošica, Občine Kostanjevica na Krki, Krško in Brežice ter komunalna podjetja, Slovensko vojsko in druge. Prijazno pa so nam pomagali tudi potapljači iz drugih slovenskih društev, predvsem iz Novega mesta, Kočevja, Celja, Zreč, Semiča in Maribora. Ker pa so podobno kot Krka na žalost onesnažene tudi druge slovenske reke in jezera pa tudi morje, aktivno pa se vključujemo tudi v akcije »Očistimo Slovenijo« in »Skupaj za čiste vode Slovenije« ter drugih organiziranih čistilnih akcij po Sloveniji in v tujini.

Pri srečanjih naših članov s šolsko mladino pa v okviru ekoloških dni predstavljamo pomen in potrebo ohranjanja čistega vodnega okolja.

Čistilne akcije
Čistilne akcije
Čistilne akcije
Čistilne akcije

Za varnost gre!

Vključevanje mladih v prostovoljne reševalne službe za zagotavljanje varnosti na podeželju

Kontaktirajte nas

DP VIDRA Krško

Modri

Cert ID: 0018/00018

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
DRUŠTVO POTAPLJAČEV “VIDRA” KRŠKO
Matična številka: 5290783000